ده باید و نباید اسپیکینگ آزمون آیلتس.

داوطلبان آزمون آیلتس معمولاً نسبت به ممتحن و نحوه پرسش سوالات دغدغه و نگرانی دارند. با مطالعه این ده نکته عالی در خصوص اسپیکینگ آزمون، شما می توانید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و خود را به راحتی برای آزمون آماده کنید.
 
نکته 1: پاسخ ها را حفظ نکنید
تحت هیچ شرایطی جواب های خود را برای آزمون حفظ نکنید، خصوصاً برای پارت اول آزمون که بسیار مهم است. جواب های حفظ شده جزئیات کامل و دقیقی از مهارت های زبانی شما به ممتحن ارائه نمی دهد. در نظر داشته باشید که ممتحن قادر به تشخیص این نکته می باشد و در صورت مرتکب شدن، ممکن است یک تاثیر منفی روی نمره نهایی خود مشاهده نمایید.
 
نکته 2: از کلمات ناآشنا استفاده نکنید
گاهی اوقات شما می خواهید با استفاده از کلمات بسیار عجیب و غریب از واژگان انگلیسی، ممتحن خود را شگفت زده کنید. اما محض اطمینان، بهتر است از کلماتی که با آنها خیلی آشنا نیستید پرهیز کنید. تلفظ اشتباه یک کلمه یا استفاده نادرست در یک موقعیت می توانید موجب شود که شما خطاهایی را در حین صحبت داشته باشید. اشتباهات تاثیر منفی زیادی بر روی نمره نهایی شما دارند. سعی کنید از دایره ای از واژگان استفاده کنید که با موضوع مورد بحث مرتبط هستند. درست کردن لیست واژگان یا نقشه های ذهنی (Mind Maps) این امکان را به شما می دهند که واژگان و عبارات بیشتری را در خصوص یک موضوع یاد بگیرید.
 
نکته 3: از ساختار های گرامری مختلف استفاده کنید
سعی کنید از ساختار های مختلف ساده و پیچیده استفاده کنید تا چیز را که می خواهید بیان کنید. خطاهای خود را بشناسید و با دوستان خود به زبان انگلیسی تمرین کنید. می توانید صدای خود را ضبط کنید تا خطاها و اشتباهات احتمالی خود را تشخیص دهید. اگر خطا یا اشتباهی را شنیدید، سعی کنید که خود آن را اصلاح کنید. شما براساس توانایی خود در استفاده صحیح از ساختار های گرامری مختلف ارزیابی می شوید، بنابراین باید توجه داشته باشید که در خصوص زمان گذشته، حال و آینده، تسلط کافی بر روی زمان افعال و کاربرد درست آنها داشته باشید.
 
 
 
نکته 4: نگران لهجه خود نباشید
در یک آزمون اسپیکینگ حضوری آیلتس، برخلاف ابزار های هوش مصنوعی، ممتحن آیلتس لهجه های گوناگونی را متوجه می شود و قادر است که به طور کامل صحبت شما را درک کند. اگر شما می توانید به خوبی ارتباط برقرار کنید، دیگری جای هیچ نگرانی وجود ندارد. در هر صورت سعی کنید نسبت به صداهایی که گاها با آنها مشکل دارید آشنا تر شوید و از تکیه کلماتی که می گویید (Word Stress) یا وزن و آهنگ صدای خود (intonation) اطمینان حاصل کنید. می توانید با دوستان خود تمرین کنید و اگر این افراد صحبت شما را متوجه نشدند، می توانند به شما بگویند.
 
نکته 5: برای فکر کردن مکث کنید
مکث کردن به منظور فکر کردن برای صحبت راجع به موضوع فاقد هرگونه اشکال یا ایراد است. جالب است بدانید که مکث کردن برای پاسخ به یک سوال یک فرآیند طبیعی است چون در این حالت است که ذهن شما سوال را تحلیل می کند. عباراتی نیز وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید برای فکر کردن به موضوع مکث کنید:
 
  That's an interesting question
  I have never thought about that, but
Let me see
That's a good point
That's a difficult question, but I'll try and answer it
 Well, some people say that is the case, however I think..
  Let me think about that for a minute
 
نکته 6: از عبارات بی معنی (Gap fillers) استفاده نکنید
سعی کنید با اعتماد به نفس بالا صحبت کنید و از عبارات بی معنی یا به اصطلاح Gap Fillers استفاده نکنید. ما معمولا از این عبارات وقتی که نمی دانیم چه پاسخی بدهیم استفاده می کنیم، گرچه این استفاده ما به ممتحن نشان می دهد که ما در ذهن خود دسترسی به زبان یا ایده های مناسب برای پاسخگویی به سوال نداریم. از این رو، مهم است که از استفاده این عبارات پرهیز کنید و سعی کنید از جملاتی که در نکته پنجم ذکر شد استفاده نمایید. برخی از Gap Filler هایی که نباید استفاده کنید شامل موارد زیر می باشند:
 Like
  You know
  Umm...
 Ahh...
  Ehh...
 Well
  Yeah...
 
نکته 7: جواب های خود را بسط دهید
سعی کنید سوالات ممتحن را به طور کامل پاسخ دهید. پاسخ های خود را بسط دهید و منتظر اینکه ممتحن یک سوال دیگر را به شما ارائه دهد نمانید. وقتی که پاسخ های شما کوتاه باشد، ممتحن احساس می کند که شما نمی توانید با جزئیات بیشتر راجع به یک موضوع صحبت کنید. اگر ممتحن علت یک چیزی را از شما پرسید، شما باید تلاش کنید تا یک دلیل برای پاسخ خود ارائه دهید و در نتیجه پاسخ خود را بسط دهید.
نکته 8: لبخند زدن تلفظ شما را بهبود می بخشد
لبخند زدن حین پاسخ به سوالات آزمون نه تنها موجب آرامش خاطر شما می شود، بلکه به تلفظ شما نیز کمک زیادی می کند. کلمات را به شکلی واضح تلفظ کنید و دهان خود را به اندازه ای باز کنید که آوا ها به شکلی واضح و قابل فهم گفته شوند. وقتی که لبخند می زنیم، دهان بزرگتر می شود و لحن صدای ما نیز صمیمانه تر به نظر می رسد. با تلفظ و لحن واضح ممتحن متوجه می شود که شما بر نکات مهم تلفظی در صحبت کردن تسلط کامل دارید.
نکته 9: با صدای یکنواخت صحبت نکنید
گاهی اوقات افراد هنگام صحبت کردن دارای آهنگ و لحن یکنواخت هستند که به اصطلاح به آنها “Monotone” گفته می شود. یکنواختی آهنگ صدا موجب می شود سخت تر نظر خود را بیان کنید و درک و فهم صحبت شما و قسمت های مهم آن برای شنونده نیز مشکل تر خواهد شد. برای اینکه مکالمه خود را با ممتحن کمی زیباتر کنید، می توانید روی بعضی از کلمات تکیه (Stress) قرار دهید و در قسمت های از صحبت خود مکث هایی داشته باشید. با قرار دادن تکیه بر روی کلماتی خاص، درک جملات بسیار آسان تر و ساده تر خواهد شد. علاوه بر این، صحبت شما نیز جریان خود را حفظ خواهد کرد. پس به خاطر داشته باشید که با آهنگ یکنواخت صحبت نکنید، در تکیه و وزن کلمات تنوع ایجاد کنید و از دست های خود برای استفاده از زبان بدن و کمک به مکالمه کمک بگیرید.
نکته 10: موضوعات رایج IELTS را تمرین کنید
در پارت دوم اسپیکینگ آزمون آیلتس شما باید راجع به یک موضوع ارائه شده حدود دو دقیقه صحبت کنید. سعی کنید موضوعات رایج آیلتس را با دوستان، اعضای خانواده و همکاران خود تمرین کنید تا دانش واژگان خود را مربوط به این موضوعات ارتقاء دهید. بعضی از موضوعات رایج برای تمرین شامل موارد زیر هستند:
  Tourism and travel
  Education
  Transport
  Environment
  Family life
 Sport and recreation
  Crime and punishment
  The internet

 Advertising and retail